0

Congresul al 3-lea al Federatiei Nationale Sindicale Solidaritatea Metal

Stimati colegi,

In perioada 13-17 februarie 2013 ,a avut loc la Sinaia, al III lea Congres al FNS Solidaritatea Metal.

La aceasta importanta actiune sindicala au participat 143 de delegati din toate regiunile tarii ,motivati de importantele teme de discutii si hotarari ,precum si de trecerea in revista a problemelor cu care se confrunta miscarea sindicala din Romania la inceputul anului 2013.

Sindicatele din cele 4 sectoare economice ce compun federatia noastra , au confirmat necesitatea gasirii de urgenta a cailor prin care salariatii sa fie cat mai bine reprezentati in toate etapele dialogului social  si pe palierele legale nationale. Avem nevoie urgenta de modificari legislative privind reprezentativitatea si negocirile nationale ,pentru a reda salariatilor drepturile lor fundamentale si a ajuta astfel la stoparea experimentelor internationale pe care Romania le-a acceptat mult prea usor.

Un subiect foarte important in discutiile noastre l-a reprezentat posibilitatea solidarizarii sindicatelor si a sindicalistilor in situatii de conflicte si de blocaj al negocierilor. Trebuie gasite cele mai bune metode de reactie a sindicatelor in cazurile tot mai frecvente de abuzuri si constrangere a activitatii sindicale la nivel individual si colectiv ,astfel incat rostul organizatiilor sa nu fie minimalizat iar demnitatea militantilor sa nu fie stirbita.

Implicarea militantilor nostri in viata organizatiilor internationale ,a fost un alt subiect discutat de congres. Se stie ca avem afiliate  36 de sindicate , organizate in companii multinationale, iar participarea liderilor nostri in Comitetele de Intreprindere Europene (EWC), a fost intotdeauna o prioritate. Una din rezolutiile noastre se refera la promovarea in aceste institutii de dialog social european a reprezentantilor federatiei noastre, pentru o informare directa privind realitatile ,prioritatile si perspectivele companiilor respective.

Alte rezolutii importante se refera la posibilitatea negocierilor colective la nivelul sectoarelor de activitate nationale si aplicabilitatea lor pentru toti salariatii , initierea unor propuneri de acte normative privind deductibilitatea  unor cheltuieli ale intreprinderilor necesare sanatatii salariatilor proprii si infiintarea departamentului “Aparare” specific salariatilor din Industria de Aparare.

Ca la orice congres a avut loc si alegerea organelor de conducere.Pentru urmatorii 4 ani FNS Solidaritatea Metal va fi coordonata de :

 

Presedinte:   Gheorghe SORA

 

Vicepresedinte: Doru PUIU

 

Secretari Nationali :

Iancu MUHU                 Sind VATRA Resita

Fanica GABOR             Sind. METAL Brasov

Ilinca DIACONU         SLS Galati

Ioan NEAGU                  Sind.APARAREA Cugir

Claudiu PASARICA       Sind.ELECTROPRECIZIA Sacele

Ioan STANCU                  Sind.ELECTROMAGNETICA Bucuresti

Fabiu TOMA ZLATAR   Sind.AMORTIZORUL Sibiu

Marinel STRUNGAR       Sind.LEONI Bistrita

Florentin IANCU               Sindicatul IT Timisoara

 

Comisia de Femei  :

Presedinte Gabriela ANTON          Sind.LEONI Bistrita

Vicepresedinte Maria ABIBULA  Sind.ELECTROMAGNETICA Bucuresti

 

Comisia de Tineret:

Presedinte Ionela ISIP             Sind.LEONI Bistrita

 

Comisia de Cenzori:

Gheorghe GHIDANAC Membru           Sind.OLTMET Slatina

Costel BURGHELEA Membru               Sind.FEPA Barlad

Adriana TALMON GROS Membru      Sind.AMORTIZORUL Sibiu

Sorin IGNATUS Supleant                       Sind.METALUL Beclean

 

Consideram ca aceasta echipa ,care imbina perfect experienta unora cu dorinta de implicare a altora, poate sa obtina pentru lucratori tot ceea ce este mai bun.

Cu consideratie,

Gheorghe SORA

PRESEDINTE

 

Filed in: Actiuni sindicale, Calendar FNSSM Tags: , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 Federatia Nationala Sindicala Solidaritatea Metal. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
made by Benga Creative.